Spring naar inhoud

Zelfredzaamheid

Door omstandigheden kan je leven een wending nemen waar je het gevoel hebt de controle kwijt te zijn. Een verandering kan grote impact op je hebben: je verliest je baan, je relatie, een geliefde of wordt geconfronteerd met beperkingen door ziekte. Soms stapelen de dingen ook nog eens op elkaar en je wankelt. Je zelfredzaamheid ligt onder vuur, je raakt de regie kwijt of bevind je opeens in een afhankelijke positie.

Door alles wat je meemaakt heb je nu geen overzicht op je leven en weet niet waar te beginnen. Of je weet wel wat je moet doen en wat nodig is, maar kan jezelf er niet toe zetten. Je hebt behoefte aan ondersteuning bij zowel je mentale gesteldheid als op praktisch niveau. Ondersteuning waar je je sociale netwerk niet mee wilt belasten, zeker als het om een langere tijd gaat.

In mijn begeleiding help ik je om zaken op een rijtje te krijgen, om je zelfredzaamheid terug te pakken. Dat kan zowel om dagelijkse zaken gaan zoals je administratie, het aanbrengen van structuur en overzicht of huishoudelijke zaken. Daarnaast is er alle ruimte voor hoe het met jou gaat, wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten en met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Zelf, met hulp van anderen uit je omgeving of met professionele ondersteuners. Je kan het weer aan.

Dit proces kan kort en intensief zijn of verspreid worden over een langere tijd.

Voor deze begeleiding bespreken we samen jouw en mijn mogelijkheden, ook financieel. Als je recht hebt op een PGB kunnen daaruit uren worden gebruikt. Ik sta geregistreerd met zorgcodes voor Maatschappelijk werk (88992), Thuiszorg (88101) en Lokaal welzijnswerk (88993).

Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met me op.