Spring naar inhoud

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een fnuikend gevoel dat je eigenwaarde aantast. Het gevoel dat je er alleen voor staat, dat niemand echt oog voor je heeft. Dat je er niet toe doet. Het kan bij een enkele keer blijven, je kan het ook jaren met je mee dragen. Eenzaam zijn zegt niets over je sociale contacten en het zegt niets over je persoonlijkheid. Eenzaamheid overkomt jong en oud, of je nu introvert of extravert bent, vrijgezel of in een stabiele relatie.

Erkennen dat je je eenzaam voelt is een grote stap. Eenzaamheid bespreken met anderen is vaak een drempel. Er lijkt nog een taboe op te rusten. Eenzaamheid heeft niets te maken met alleen of oud zijn. Eenzaamheid heeft te maken met je onthecht voelen en oordelen over jezelf hebben: ‘Ik ben niet de moeite waard’ of ‘Ik kan ook niks’. Gedachten die niet waar zijn!

Eenzaamheid is oplosbaar

Eenzaamheid is een serieus probleem dat zeer schadelijk kan zijn voor je welzijn. Als je gevoelig bent voor eenzaamheid of negatieve gedachten over jezelf is het goed om hier aandacht aan te besteden. In de coaching onderzoeken we jouw gevoelens en overtuigingen over jezelf en werken we aan het herstel van de liefde voor jezelf. Vanuit die zelfliefde kan je (opnieuw) contact maken met de mensen om je heen.

Coaching geeft  je:

  • Zelfliefde
  • Zelfvertrouwen
  • Hernieuwde energie
  • Levenslust

Schroom niet om hulp in te schakelen bij gevoelens van eenzaamheid. Ik weet uit eigen ervaring hoe ellendig het is en hoe onnodig! Het is zalig om je eigen levensenergie weer te voelen stromen en volop in het leven te staan. Dat hoef je niet alleen te doen.